Reportage

Met grootmoeder bij de kapper

Fotoreportage grootmoeder

Ik ben momenteel bezig met het dagelijks leven van mijn grootmoeder te documenteren. Het gaat hier om een langetermijnproject dat in augustus 2008 van start is gegaan. In de loop van 2009 is het stilaan duidelijk geworden dat ze steeds meer begon te lijden aan verlies van het kortetermijngeheugen.

Mijn grootmoeder is al bijna anderhalf jaar niet meer naar de kapper geweest. Monique, haar vaste kapster, is reeds meer dan een jaar met pensioen. Om welke reden dan ook blijft ze geloven dat Monique op vakantie vertrokken is en dat ze binnenkort zal terugkeren. Elke keer de familie een bezoek aan een andere kapper voorstelt, blijft ze het over de terugkeer van Monique hebben. Keer op keer herhalen we het verhaal over haar pensioen, tevergeefs.

Een paar weken geleden besliste ze plotseling om een afspraak te maken bij een andere kapper in de gemeente. In feite was het haar dochter die deze afspraak heeft vastgelegd. Mijn grootmoeder was uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van een achterkleinkind. Vermits ze in het verleden voor familiebijeenkomsten steeds op haar best gekleed was, wou ze dit keer ook een proper en bijgeknipt kapsel. Ik besliste om haar te vergezellen en van het bezoek aan de kapper een reportage te maken.

Vorig artikel Volgend artikel

Gerelateerde artikels

5 Reacties

 • Reageer Piet Van den Eynde 05/10/2011 at 14:25

  Love the images. Especially the last two.

 • Reageer Ruth 05/10/2011 at 20:14

  Geweldige reeks, Serge.
  Ontroerend.
  De voorlaatste foto is subliem.

 • Reageer gentse koppen 13/10/2011 at 10:19

  Een zeer mooie reeks, gevuld met emoties.

 • Reageer ysabje 27/10/2011 at 07:15

  schoon reeksje serge!

 • Reageer MJ 08/11/2011 at 09:15

  sprekende reeks Serge, love it!

 • Laat een bericht achter

  error: