Adaptive Wide Angle

Adaptive Wide Angle in Photoshop

posted in Opleiding

Adaptive Wide Angle in Photoshop

Ik vertelde onlangs dat ik danig onder de indruk was van de Adaptive Wide Angle in Photoshop. Een optie waarvan ik al gehoord had, maar nooit eerder gebruikt heb. Dankzij de cursus Photoshop voor fotografen waar deze functionaliteit aan bod komt, werd mijn nieuwsgierigheid serieus geprikkeld. Met deze tool kan je lensvervormingen van groothoeklenzen aanpassen. Het geeft je in bepaalde situaties een betere controle dan de lenscorrectie in Lightroom.

Ik besloot om deze techniek toe te passen op een recente foto van een familiebezoek. Of het echt noodzakelijk is om deze foto te corrigeren, laat ik hier even in het midden. Het dient louter om de mogelijkheden te demonstreren. Het eindresultaat is nog niet 100% perfect, al geeft dit wel een indicatie wat je ermee kan aanvangen.

Zonder Adaptive Wide Angle

Adaptive Wide Angle

Met Adaptive Wide Angle

Adaptive Wide Angle

1 comment

  1. Pingback:Photoshop voor fotografen, review cursus- Fotografieblog

Comments are closed.

error: