Piet Van den Eynde - Tussen Licht & Lightroom, Vol. 01

Cursus: Tussen Licht en Lightroom, VOL 1

‘Tussen Licht en Lightroom’ is een nieuwe reeks Nederlandstalige videotutorials van auteur en fotograaf Piet Van den Eynde waarbij hij telkens voor één foto stapsgewijs het hele creatieve proces van A tot Z toont. Wil je weten hoe Piet tijdens de opname en de post-processing te werk gaat en welke technieken hij hierbij hanteert? Dan is dit de geknipte tutorial voor jou!

Correct kleurbeheer in Capture One ProFujifilm met ColorChecker - Photoshop

Correct kleurbeheer in Capture One (Pro/Fujifilm) met ColorChecker

Werk je als mode-, architectuur- of productfotograaf, dan zijn accurate kleuren onmisbaar in je workflow. Kleurkritisch werk vereist consistentie doorheen het hele proces: van opname tot oplevering aan de klant. Marc Cielen, gepassioneerd door kleurbeheer en kalibratie, toont je stap voor stap hoe je met de ColorChecker (Passport of SG) in Capture One (Pro of Fujifilm) (versie 12.x.x) een correct kleurbeheer hanteert zodat foto’s er in Photoshop exact hetzelfde uitzien dan in Capture One.

Infinite Color Panel

Color Grading met Infinite Color Panel

In de zoektocht naar een eigen fotografische stijl speelt kleur uiteraard een belangrijke rol. Kleurgradatie (de Engelse benaming color grading klinkt vertrouwder) is een techniek die vooral de filmindustrie hanteert, maar die ook al erg lang in de fotografiewereld gekend is. Deze techniek kan de sfeer en de toon in een foto helemaal wijzigen. Het Infinite Color Panel is een gereedschap voor Photoshop dat dit proces voor de fotograaf makkelijker maakt. Maar is dat wel zo?

fotoworkshop met Bert Stephani en Patrick La Roque

Beeldende verhalen: fotoworkshop met Bert Stephani en Patrick La Roque

Workshops die zich richten om jou een of andere technische vaardigheid bij te brengen, zijn alom te vinden, in alle maten en kleuren. Initiatieven met als doel meer overtuigingskracht en diepgang te brengen in je werk als fotograaf zijn heel wat zeldzamer. Nochtans helpt net dit soort fotoworkshop om je visie en inspiratie te vertalen in sterke beelden.

error: