California Sunbounce Reflectiescherm

Fotoshoot met Jolien, deel 2. De dag voor onze fotoshoot heb ik een tijdje rondgereden op zoek naar geschikte locaties en achtergronden. Op één van deze locaties zijn onderstaande beelden gefotografeerd. Ik ben echt enthousiast over dit plekje en vermoedelijk keer ik er ooit nog eens terug.

Fotoshoot met Jolien

Hier heb ik het einde van de tunnel in beeld laten komen om diepte te creëren.

Fotoshoot met Jolien

De lichtopstelling van deze twee beelden ziet er als volgt uit:
– Zon staat links van het model, maar bevindt zich achter de wolken wat een zacht diffuus licht oplevert.
– California Sunbounce Zebra rechts van het model (dus links voor de fotograaf)
– Iso 200, 85mm, f/2.8, 1/800s

6 comments

 1. Super mooi uitgelicht! Werk dat ik graag zie. Op flickr zeker nog mooier werk te bewonderen.
  Mvg Jasper

 2. Ik volg mijn voorganger qua standpunt!! :G
  Heb je ook foto’s met de zonnebril op? Ik hou persoonlijk nogal van weerspiegelingen in zonnebrilglazen :$

  Jakke

 3. zeer mooi belicht, maar euh.. die eerste had evengoed in de studio gemaakt kunnen zijn. Beetje zonde van die ‘uren rondgereden op zoek naar geschikte locaties en achtergronden’, nee?
  groetjes, Karen

 4. Karen, ik heb in mijn studio geen asfalt liggen dat ik naadloos kan laten overgaan in een zwarte achtergrond 🙂

  De twee uren die ik gespendeerd heb om de locaties te zoeken was uiteindelijk niet enkel voor deze shoot, er zijn locaties bij die voor andere shoots zullen gebruikt worden.

 5. Met je uitleg over het asfalt die naadloos overgaat in de zwarte achtergrond van de tunnel bekijk je de eerste met des te meer bewondering. Het zijn mooie reeksen van Jolien.
  Inmiddels ook twee reflectieschermen gekocht ( ander merk…) ééntje van 60 cm voor m’n macro’s ( werkt héél goed) en ééntje van 180 cm (in de lengte) voor euh… tja, ik stond nu toch in die winkel 😉 Of ik nu vlug een bereidwillige nonkel ga vinden tijdens m’n huwelijksreportages is een andere zaak…
  Die California Sunbounce werkt echt wel handiger dan het ‘gevaarte’ dat ik nu gekocht heb, maar ik ga het normaal gezien zelden nodig hebben
  Als het licht maar goed zit!

 6. Ik betwijfel of je die eerste in een studio zó mooi krijgt -en diegene die dát kan is een krak- (nuja, Karen is natuurlijk wel een krak 😉 ). Ik fotografeer toch veel liever buiten, het licht is nét ietsje mooier.

Comments are closed.

error: