7 comments

 1. Klinkt als een heerlijke combinatie en lijkt me ook een zalige combinatie. Enkel pokkeduur! 🙁
  Knappe laatste!

 2. Die combinatie mocht ik enige tijd geleden ook uittesten. Helaas voor slechts enkele uurtjes, maar het heeft me ook veel moeite gekost om dit terug te laten. Nadeel voor mij is dat ik nu ook weet wat ik wil hebben. Helaas zal Sinterklaas nog een paar keer moeten langskomen voor dat dit effectief mogelijk is.

 3. Ake, ik heb toestel en lens met pijn in het hart terug overhandigd 🙂 Nu is de tijd gekomen om mijn indrukken te laten bezinken. Meer hierover later.

 4. 5Dmarkll met 24L (wel de ll versie), 35L, 50L en/of de 85L dan heb je een geweldige combinatie. Als je de kwaliteit vergelijkt met de canon zoomobjectieven is de scherpte (en zeker die aan de randen) en het scherpteverloop velen malen beter. En ga je waarschijnlijk de zoomobjectieven boven de vuilbak houden en loslaten.
  Als je het geld ervoor hebt liggen zeer zeker doen. Ik heb het gedaan omdat ik mij irriteerde aan de scherpte van de zoomers.
  Ben wel benieuwd naar je reden van testen.

 5. Joost, inderdaad, een heel erg knappe set die je daar opsomt. Zoomlenzen heb ik niet meer, heb eind vorig jaar mijn twee professionele 2.8 Nikon zooms verkocht. Sindsdien werk ik met primes al heeft Nikon serieus verouderd glas in het assortiment zitten dat eens mag vervangen worden. Dat hebben ze onlangs alvast gedaan met de 24 1.4, alleen jammer dat het prijskaartje niet mals is. Het is nu wachten op vernieuwingen of uitbreiding van hun assortiment met een 35 1.4 en 85 1.4 of 1.2

 6. mooi dat blauw in de eerst foto.

  de hardware kan nog zo mooi zijn.. je moet het wel weten te gebruiken.
  135/f2 kan bv niet beter… maar het is een vreemd brandpunt op een FF.

Comments are closed.

error: