Fotoboek In Full Light van Herb Ritts

Fotoboek In Full Light (Herb Ritts)

posted in Fotoboeken

Fotoboek In Full Light (Herb Ritts)

De naam Herb Ritts deed tot een jaar geleden geen belletje rinkelen. Een schande? Ja, toch wel. Ik maakte kennis met Ritts toen ik zijn tentoonstelling in het Fotografiska in Stockholm zag en voelde me meteen vertrouwd met zijn strakke composities en zijn harde licht. Ritts werd ontdekt nadat hij met een bevriend acteur in panne viel in de woestijn. Terwijl hun lekke band hersteld wordt, maakte Ritts enkele foto’s van zijn vriend. Foto’s die nadien zowel zijn carrière als die van zijn goede vriend, Richard Gere, zouden lanceren.

Al van die allereerste foto’s is de stijl van Herb Ritts heel duidelijk gedefinieerd, sensuele portretten die hun onderwerp van zijn meest flaterende kant tonen, zonder te geposeerd over te komen.

Voor mij maakte Ritts zijn beste werk in de woestijn, onder de brandende zon, zoekend naar het evenwicht tussen de witte ondergrond van Death Valley en de donkere schaduwen die op zijn onderwerpen vielen.

Ritts overleed in 2002 aan de gevolgen van een longontsteking, nadat zijn immuunsysteem door HIV aangetast was.

In Full Light kwam in 2014 uit bij Contrasto en werd in Italië gedrukt. Voor 33 euro vind je het boek op contrastobooks.com.

Fotoboek In Full Light van Herb Ritts

Fotoboek In Full Light van Herb Ritts

error: