Fotografieworkshop: Kids & Teen Fashion Photography

Fotografieworkshop: Kids & Teen Fashion Photography

posted in Opleiding

Fotografieworkshop: Kids & Teen Fashion Photography

Onlangs zat ik een hele dag in Steenokkerzeel, in het nieuwe en ruime pand van Bert Stephani, waar ik heb deelgenomen aan een boeiende fotografieworkshop Kids & Teen Fashion Photography door Tom “Fotofolio” Museeuw. Onder de 15 aanwezigen zaten alvast enkele bekende gezichten zoals Patrick op’t Rood, Pieter Baert, Jef Janssens en Christel.

In de voormiddag vertelde Tom over zijn workflow die hij hanteert voor particuliere opdrachten en hoe je omgaat met kinderen. Zijn uitleg bevatte veel bruikbare tips. In de namiddag lag het accent op het organiseren van commerciƫle opdrachten voor magazines en catalogi. Vooral bij dit soort opdrachten komt er wel meer bij kijken dan ik had durven vermoeden.

Tom had twee heel fotogenieke modellen voorzien, tweelingszusjes zelfs! De opdracht tijdens de workshop luidde als volgt: elke deelnemer kreeg vijf minuten om enkele portfoliobeelden te schieten, gebruik makend van het aanwezige daglicht en een California Sunbounce. Nadien moest je zelf maximaal twee beelden selecteren die in groep werden beoordeeld en besproken. De locatie lag op wandelafstand van Berts studio. Mijn oog viel meteen op een schuurtje met witte golfplaten, ideaal als achtergrond. Na twee minuten fotograferen had ik de beelden die ik wou hebben waarvan de foto hierboven mijn favoriet is geworden.

Het was zonder enige twijfel een geslaagde workshop waarvan ik zowel op organisatorisch als inhoudelijk vlak een aantal nuttige tips ga onthouden voor het inrichten van mijn fotosessies. Ook het gebruik van de California Sunbounce heeft me opnieuw doen watertanden. Zowel de locatie, de catering en de sfeer onder de aanwezigen waren dik in orde! Tom en Bert: bedankt!

11 comments

 1. Prachtig beeld. Zij komt heel mooi los van de achtergrond. Heerlijke spontane glimlach en mooie pose. Weer genieten hier en inspiratie opdoen. Wederom bedankt, Serge.

 2. Serge,

  Heel fris en energiek. Ik herken je stijl er in. Echt een zomers portret van een mooi model…..Goeie keuze in achtergrond.

  Joeri

 3. Toen ik die foto op de workshop zag had ik direct zo iets van “‘t is een echte Van Cauwenberg”. Sterk!

 4. Heel mooi en sprekend beeld Serge.
  Ontzettend spontaan en mooi van belichting/omgeving/achtergrond. Professionele keuze op korte tijd.
  Hij is erg stralend, well done!

 5. Mooi van kleuren, compositie en de expressie zit ook goed! Leuk die haren in de wind.
  Niets op aan te merken. šŸ™‚

Comments are closed.

error: