Fotomateriaal op reis (2011)

Het lijstje van fotomateriaal dat ik hieronder opsom, is op een paar items na voor al mijn projecten in 2011 van toepassing en niet uitsluitend wanneer ik aan een buitenlands project werk.

Al dit materiaal past netjes in mijn Think Tank StreetWalker HardDrive welke ik als handbagage kan inchecken. Ik gebruik deze fototas ondertussen zo’n twee jaar en ben er erg tevreden over.

 • 1. Nikon D3
 • 2. Nikon AF-S 35mm f1.4G
 • 3. Nikon AF-S 50mm f1.4G
 • 4. Nikon AF 85mm f1.8D
 • 5. Nikon AF 24mm f2.8D
 • 6. Think Tank Pixel Pocket Rocket met Compact Flash kaartjes (2x 8GB, 2x 4GB, 2x 2GB, 2x 1GB)
 • 7. Hoodman loupe
 • 8. Nikon SB-900 flitser + extra AA batterijen
 • 9. Nikon SC-28 TTL synchronisatiekabel
 • 10. Fuji X100
 • 11. Think Tank Cable Management 10 met daarin een iPod, hoofdtelefoon, enkele medicijnen, firewire en USB kabels, enz.
 • 12. Moleskine Notebook
 • 13. Rosco Strobist Gel Filter Collection voor de flitser
 • 14. Extra batterij voor Nikon D3
 • 15. Nikon GP-1 GPS Module
 • 16. Extra camera- en lensdekseltjes

De volgende items staan niet op bovenstaande foto afgebeeld maar zitten eveneens in de tas:

 • Apple MacBook Pro 13″ + oplader
 • Western Digital My Passport 320GB externe harde schijf
 • Sandisk Extreme Firewire kaartlezer
 • Zoom H1 Handy Recorder + hoofdtelefoon
 • Reinigingsdoekjes voor camera en objectieven

Think Tank Streetwalker Harddrive

Afhankelijk van het project of de opdracht neem ik eveneens het volgende materiaal mee: Wacom Intuos4 S tekentablet, California SunMover, flitsparaplu en/of Lastolite Ezybox, Manfrotto Nano Stand. Dit extra materiaal krijgt een plaats in de hoofdbagage.

Zoals jullie allicht hebben opgemerkt, gebruik ik geen zoomlenzen. Ondanks het feit dat zowel de Nikon 24-70/2.8 als de 14-24/2.8 fantastische lenzen zijn, heb ik ze niet langer in mijn bezit sinds ik de overstap naar lenzen met vaste brandpuntsafstand heb gemaakt.

Mijn Fuji X100 is tot dusver een zeer waardevolle investering gebleken. Ik hoop stiekem dat fabrikanten dergelijke camera’s zullen blijven ontwikkelen. Ik ben erg nieuwsgierig wat de toekomst in dit marktsegment zal brengen vermits ik niet voor eeuwig en altijd met zwaar en opvallend materiaal wil blijven werken en rondlopen.

Vragen, bemerkingen en suggesties kunnen jullie gerust in de commentaren achterlaten.

6 comments

 1. “Any thoughts regarding my setup?” . . . . . . yeah, not enough Canon gear! ­čśë

  If you could only take 2 lenses, which would it be?

 2. @Thomas: the GPS-unit is always in my bag, it’s small. I do use it on some occassions in order to locate the place where the image was taken. The GPS-coordinates are imported into Lightroom and with a simple click it opens that location in Google Maps. The coordinates also show me the altitude which is not really needed but it’s always informative.

  @Mark: I would definitely take the 35/1.4, and the 50/1.4 or 85/1.8. Not sure about the latter.

 3. Pingback:Nikon D3200, review fotocamera - Fotografieblog

Comments are closed.

error: