Foto’s van grootouders in Het Laatste Nieuws

Een paar weken geleden ontdekte ik onderstaande zwart-wit foto’s van mijn grootouders. De foto’s dateren vermoedelijk uit de jaren zestig of zeventig en werden gebruikt bij een artikel voor de krant Het Laatste Nieuws. Achteraan de foto’s vond ik enkel de naam van de krant terug, maar geen naam van de fotograaf of jorunalist. Ik heb met één van de fotoredacteurs van deze krant contact gehad om te achterhalen wanneer en voor welk artikel deze foto’s gemaakt werden. De zoektocht heeft jammer genoeg niets meer opgeleverd. Tijdens de reportage over mijn grootmoeder heb ik een aantal situaties gefotografeerd die erg veel gelijkenissen vertonen met deze oude beelden. Op dat moment kende ik het bestaan van deze zwart-wit foto’s nog niet.

Mijn grootmoeder overleed op 5 januari 2012.

Mijn grootvader aan het werk in de serre. Foto voor Het Laatste Nieuws.

Mijn grootvader had toch iets weg van Robert Redford en Brad Pitt.

Mijn grootmoeder aan het werk in de serre. Foto voor Het Laatste Nieuws.

3 augustus 2008: Mijn grootmoeder was netjes opgekleed voor een familiebezoek. Voor alle duidelijkheid, dit zijn niet de kleren waarmee ze in de serres werkte. Ik was net bezig de serre te fotograferen toen ze plots een schaar vastgreep en enkele rotte druiven wegknipte.

Mijn grootmoeder aan het werk in de serre.

Mijn grootmoeder aan het werk in de serre.

29 juni 2011
Mijn grootmoeder aan het werk in de serre.

2 comments

  1. Inderdaad: onze grootvader lijkt inderdaad goed op Robert Redford en Brad Pitt, maar ook onze vader lijkt er als 2 druppels water op.

Comments are closed.

error: