Fotoshoot met Annelien Hacha in De Haan

Het heeft even geduurd, maar hier zijn mijn eerste resultaten van onze fotoshoot in De Haan.

Op deze eerste foto staat Annelien Hacha met haar rug naar de zon die we gebruikt hebben als een mooi en natuurlijk haarlichtje. Links van mij staat Ake met een California Sunbounce (ik denk dat het een Micro Mini is) zodat er licht op het gezicht van Annelien wordt weerkaatst.

Fotoshoot met Annelien in De Haan

Op de tweede foto heb ik Annelien een aantal stappen naar voren gezet, volledig in de schaduw van de strandcabine, zodat de zon niet langer als haarlicht dienst deed. Ake stond nu met de Sunbounce rechts van mij. Het resultaat is totaal verschillend met de voorgaande foto. Dat is nu net het leuke aan shooten op locatie, je kan het aanwezige licht erg snel naar je hand zetten en een totaal verschillend beeld creƫeren. In de studio kan dat uiteraard ook, maar duurt het net iets langer.

Fotoshoot met Annelien in De Haan

17 comments

 1. Een zeer mooie die eerste! Mooi het licht gevangen in het haar.
  Met de tweede heb ik het wat moeilijker, ik denk vooral door de pose en compositie. Er zit niet zoveel “spanning” in als bij de eerste.

 2. Zeker een heel ander effect en de foto’s stralen ook beide iets heel anders uit, dus het is maar net wat je neer wil zetten!

 3. Dat is net waarom ik zo hou van werken op locatie.

  Hele mooie foto’s ik was eerlijk gezegd aan het wachten op wat meer model foto’s, je doet dat namelijk erg goed !!

 4. Ik zie wel meer dat modellen met hun gezicht vlak bij een muur worden gezet. Een erg onnatuurlijk houding die (buiten modelfotografie) eigenlijk alleen voorkomt bij mensen die mobiel staan te bellen en in een open(bare) ruimte een priveplekje proberen te vinden. misschien kun je ook daar iets over uitleggen.

 5. Ruud, er valt niet veel uit te leggen, ik vond de wand van de strandcabine gewoon een leuke achtergrond, meer niet.

 6. Mooie beelden.
  Moet ik ook is aan denken wanneer we nog eens naar de kust trekken. De foto is ook ongelooflijk scherp!

 7. Tom, de foto’s zijn gemaakt met mijn 85mm f1.8, een wat tragere lens maar wel erg scherp. Ik gebruik ze ook vaak in de studio.

Comments are closed.

error: