Fotoshoot in een hotelkamer

Een tijdje geleden vroeg Pieter me of ik hem een handje wou toesteken tijdens een fotoshoot in een hotelkamer. Het leek me zonder twijfel een boeiende ervaring. Voor mij was het alvast een niet-alledaagse omgeving om te shooten. Terwijl het model onder handen werd genomen door de uitstekende visagiste, bespraken Pieter en ik de verschillende mogelijkheden die de junior hotelsuite ons bood. Ons oog viel in eerste instantie op een stijlvolle lederen sofa net onder het venster. Mooi daglicht gegarandeerd, al was er toch iets te weinig aanwezig licht beschikbaar. Dat euvel werd al gauw verholpen dankzij een aantal accessoires. De lichtopstelling lezen jullie onderaan de foto.

Fotoshoot Natasja in hotelkamer
Nikon D3, ISO800, 24-70mm, @ 24mm, f/4.0, 1/50s

De opstelling voor dit beeld is als volgt:
– Lastolite gouden reflectiescherm linksvoor (om het model te belichten)
– Lastolite reflectiescherm rechtsvoor (om het haar van het model wat op te lichten en om een lichte schijn op het kussen te verkrijgen)
– Achter mij een SB-900 in zilveren paraplu op 1/64, als extra invulflits voor het gelaat (wat wel nodig was)

9 comments

  1. Kevin, dat is een stukje van haar kous, zij wou dat het een beetje van onder het kleed uitstak.

  2. Heel mooi belicht. Knap ook hoe de zwarte schoenen mooi afgelijnd blijven van de donkere zetel. Ook een mooie pose en lieve glimlach.
    Enig detail: het lijntje op haar bovenbeen (stukje onderrok?). eenmaal opgemerkt blijft het mijn aandacht trekken.

  3. Joeri, ik vind niet dat ze er ongemakkelijk bijligt, ook al was dit slechts haar tweede fotoshoot ooit, dat ging allemaal erg vlot vond ik.

  4. Goeie belichting, maar het model ligt er wat ongemakkelijk bij op het eerste gezicht..Verder zoals altijd s(ch)er(p)ge

  5. Heel mooie foto, en inderdaad mooi uitgelicht, bedankt voor de technische info.

Comments are closed.

error: