Fotoshoot met James Kazama

Gisteren had ik het genoegen om collega-fotografe Kim in mijn studio te kunnen ontvangen. Ze moest een portret maken van James en had me gevraagd of ze dat in mijn studio mocht komen doen. Geen probleem! Naast een koffer vol kledij had James nog accessoires mee zoals enkele samoeraizwaarden. Een scène uit Kill Bill kwam hier als het ware tot leven.

De hele avond heb ik Kim geassisteerd en ik moet toegeven dat ik het wel boeiend vond. Zo stond ik plots niet meer zelf achter de camera en keek ik toe hoe een andere fotograaf te werk gaat. Kim heeft een rustige stijl van fotograferen. Ze werkt ook veel met contrasten en schaduwen en legt met het licht bepaalde accenten die ik helemaal niet of op een andere manier toepas. Was deze ervaring leerrijk voor mij? Absoluut! De sterkte van een beeld zit soms in de details en daar heb ik speciaal aandacht aan besteed.

Het was al na middernacht toen ik zelf heel even de kans greep om James in mijn favoriete lichtopstelling te fotograferen.

Fotoshoot met James Kazama

5 comments

  1. Serge, bedankt om er verslag over uit te brengen… Wel grappig om ‘n keer te lezen hoe een andere fotograaf verslag uitbrengt over mijn fotografeerstijl… En uiteindelijk heb je d’r ook iets aan gehad…
    Zodra mijn foto’s van James verwerkt zijn, stuur ik ze door…
    Enne, we zullen eens op locatie gaan shooten hé… 😉

  2. ik vind het een knap portret. Dat haar dat zo’n beetje vliegt. Dat verwacht ik bij aziaten: er moet altijd iets aan flapperen…

Comments are closed.

error: