Fujifilm GFX 50S middenformaatcamera

Op stap in Varanasi met de Fujifilm GFX 50S middenformaatcamera

posted in Fotomateriaal

Op stap in Varanasi met de Fujifilm GFX 50S middenformaatcamera

“Piet, your mission, should you choose to accept it….”. Of het gesprek tussen Piet Van den Eynde en Fujifilm zo verlopen is, weet ik niet, maar spannend zal het voor hem zeker geweest zijn. Hij kreeg van hen de opdracht om met een Fujifilm GFX 50S foto’s te maken voor de lanceringscampagne van deze nieuwe en langverwachte middenformaatcamera. Zo’n twintig fotografen wereldwijd kregen dezelfde opdracht.

Vanwege zijn reiservaring met Indië, koos hij Varanasi als decor voor deze foto’s. Hij vroeg me of ik tijd en zin had om als assistent mee te komen. Nou, dat hoefde hij me geen twee keer te vragen. Ik had nog enkele verlofdagen die ik met veel plezier aan deze reis wou spenderen.

En zo stapten we op 28 november 2016 in Zaventem op het vliegtuig met Varanasi als eindbestemming. Dit geheime project bleef lang in een stilzwijgen gehuld. Wat we ginds gingen doen? Niemand die het mocht weten. “We are on a mission from God”. Of toch bijna.

In Delhi vervoegden de Amerikaanse fotograaf Matt Brandon en zijn vrouw Alou het team. De taken van de assistenten waren netjes verdeeld: Alou stond in voor de belichting, Matt en mezelf zorgden voor video-opnames en foto’s achter de schermen.

Op 19 januari zal Fujifilm deze camera en drie objectieven officieel aankondigen. In afwachting daarvan kan je hieronder onze video al bekijken (met Nederlandse of Engelse ondertitels). Deze video maakt deel uit van de “GFX Challenges”, een reeks promotiefilmpjes over deze camera die je ondertussen allemaal op YouTube kan terugvinden. Onze videobeelden zijn opgenomen in 4K met een Fujifilm X-T2.

error: