hipstamatic

iPhone en Hipstamatic als volwaardige fotografietools?

posted in Reportage

iPhone en Hipstamatic als volwaardige fotografietools?

Een discussie die de laatste tijd wel meer oplaait: kan je de iPhone en Hipstamatic als volwaardige fotografietools inschakelen? Smartphones en apps raken niet altijd als professionele tools aanvaard. Toch maakt het voor mij niet uit welk toestel je gebruikt, het is enkel het resultaat dat telt. Dankzij de combinatie van een lens en een filmsimulatie creërt de Hipstamatic app onmiddellijk een sfeer in het beeld waar ik naar op zoek was voor een minireportage over begraafplaatsen in België. Mijn allereerste iPhone dateert uit 2007, maar was al geruime tijd veel te traag om vlot mee te kunnen werken. Sinds ik de iPhone 4S heb gekocht, is dit project pas echt uit de startblokken geschoten met als resultaat dat de reportage bijna voltooid is. Deze reeks ga ik binnenkort in een Blurb fotoboek bundelen. Ik maak hiervoor gebruik hun nieuwste ProLine papiersoorten.

20111111_svc_ukkel_077

20111111_svc_ukkel_092

20111101_svc_camposanto_140

2 comments

  1. Mooie reeks en dat met een iPhone! COOL
    Zelf bezoek ik sinds mijn reeks Ars Moriendi (2008) ook regelmatig kerkhovern!
    Benieuwd naar je volledige reeks!

  2. Pingback:Reizen door China/Tibet met Nikon D3200 - Fotografieblog

Comments are closed.

error: