landschapsfotografie

Basiscursus landschapsfotografie

posted in Opleiding

Basiscursus landschapsfotografie

Op het online leerplatform van Photofacts Academy kan je sinds kort een Nederlandstalige basiscursus over landschapsfotografie bekijken. Fotograaf en lesgever Bart Heirweg neemt plaats voor de camera en loodst de kijker door de boeiende en fascinerende wereld van landschapsfotografie.

Onze landgenoot kan alvast een mooi palmares voorleggen en geniet in deze sector zowel nationale als internationale bekendheid. In samenwerking met Starling Reizen organiseert hij regelmatig fotografieworkshops en fotoreizen naar Namibië, Schotland, IJsland, Frankrijk, Noorwegen, Spitsbergen of Antarctica. In 2017 kan je zelfs meereizen naar Groenland. Een aanrader!

Deze cursus bevat negen hoofdstukken:
1. Inleiding
2. Waarom landschapsfotografie
3. Camera instellingen
4. Belichting
5. Visie en voorbereiding
6. Compositie
7. Licht
8. Statieven
9. Filters

De omschrijving van de hoofdstukken maakt al meteen duidelijk welke onderwerpen Bart tijdens deze cursus zal behandelen. Hij bespreekt telkens wat voor hem werkt en wat niet. Net als in andere domeinen van de fotografie, moet je ook voor landschapsfotografie je camera door en door kennen. Een grondige kennis over belichting, compositie en licht is onontbeerlijk. Kan je dit combineren met een zorgvuldige voorbereiding en een sprekende visie, kom je al een heel eind ver.

Bart spendeert bovendien een half uur aan filters. Met behulp van verloopfilters, ND filters en polarisatiefilters kan je aan jouw foto’s een unieke look geven. Hij toont verschillende foto’s met en zonder filters gemaakt. Het resultaat is verbluffend. Kwaliteitsfilters kosten een aardige cent, maar zijn echt wel onmisbaar, zoveel is duidelijk.

Deze basiscursus duurt 1u40 en geeft je een degelijke inleiding tot landschapsfotografie. Je weet achteraf in grote lijnen wat er zoal bij komt kijken. Het is een ideaal vertrekpunt indien je je nadien verder in de materie wil verdiepen. De cursus is meteen beschikbaar voor betalende leden van Photofacts Academy. Ben je nog geen lid, dan krijg je voor €99 per jaar ongelimiteerd toegang tot een uitgebreide bibliotheek aan videocursussen.

error: