Reportage

Met grootmoeder bij de kapper

Fotoreportage grootmoeder

Ik werk momenteel aan een fotoreportage over het dagelijks leven van mijn grootmoeder. Het gaat om een langetermijnproject dat in augustus 2008 van start is gegaan. In de loop van 2009 is het stilaan duidelijk dat ze steeds meer begon te lijden aan verlies van het kortetermijngeheugen.

Mijn grootmoeder is al bijna anderhalf jaar niet meer naar de kapper geweest. Monique, haar vaste kapster, is reeds meer dan een jaar met pensioen. Om welke reden dan ook blijft ze geloven dat Monique op vakantie vertrokken is en dat ze binnenkort terugkeert. Elke keer de familie een bezoek aan een andere kapper voorstelt, blijft ze het over de terugkeer van Monique hebben. Keer op keer herhalen we het verhaal over haar pensioen. Tevergeefs.

Een paar weken geleden besliste ze plotseling om een afspraak te maken bij een andere kapper in de gemeente. In feite was het haar dochter die deze afspraak heeft vastgelegd. Mijn grootmoeder was uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van een achterkleinkind. Vermits ze in het verleden voor familiebijeenkomsten steeds op haar best gekleed was, wou ze dit keer ook een proper en bijgeknipt kapsel. Ik besliste om haar te vergezellen en het bezoek aan de kapper in beeld te brengen.

Gerelateerde berichten

5 Reacties

 • Reageer
  Piet Van den Eynde
  5 oktober 2011 at 14:25

  Love the images. Especially the last two.

 • Reageer
  Ruth
  5 oktober 2011 at 20:14

  Geweldige reeks, Serge.
  Ontroerend.
  De voorlaatste foto is subliem.

 • Reageer
  gentse koppen
  13 oktober 2011 at 10:19

  Een zeer mooie reeks, gevuld met emoties.

 • Reageer
  ysabje
  27 oktober 2011 at 07:15

  schoon reeksje serge!

 • Reageer
  MJ
  8 november 2011 at 09:15

  sprekende reeks Serge, love it!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: