Pauline Grossen in zwart-wit

Het is ondertussen al meer dan een week geleden dat ik nog beelden van mijn fotoshoot met Pauline Grossen heb getoond. Ondanks het feit dat de weeromstandigheden die dag een serieuze bocht maakten en ons trakteerden op strakke windstoten en zelfs regen, hield Pauline zich sterk, zoals het een volleerd model betaamt. Of ze het niet te koud had, vroeg ik haar. “Neen, neen”, antwoordde ze, “ik ben dat gewend, ik kan er wel tegen”. Volgende keer neem ik haar mee naar de Noordpool of Alaska.

Pauline Grossen

Pauline Grossen

15 comments

 1. Heel mooie beelden ! Ik ben vooral een kleur “mens” maar deze vind ik super. Ik hou wel van dat ruwe dat je in de nabewerking er het in gestoken.

 2. Wow Serge,
  Héél sprekende beelden.. Fantastisch hoe ‘puur’ en eerlijk de beelden hier overkomen.
  De z/w keuze is perfect, kleur had minder dramatisch geweest en misschien is het dat ook wat ik hier zo mooi vind.
  Zeker weten dat dit mijn favorieten zijn van je recente werk! Keep it up!

 3. Met dank aan de wind dus.
  De beelden zijn werkelijk super, Serge!
  (Pauline tussen de pinguïns… dat zal ze wel zien zitten!)

 4. prachtig serge!

  Kader of niet, dit zijn gewoon schitterende beelden!
  Hoe heb je deze belicht in die sterke wind?

 5. Normaal hou ik niet van die arty-farty kaders, maar in dit geval -ik weet niet hoe je het doet- zijn ze echt een ‘plus’ aan het geheel. De 2e iets minder, enkel omwille van hoe het haar rond het gezicht valt, maar die eerste: ssssssssssssssúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúper!

 6. Allright Serge, goeien bal!
  Ik wil bij gelegenheid wel eens een tutorial van je lezen over deze zeer geslaagde post-process.

 7. Serge doet eens wat minder strak en er is meteen een explosie van reacties 🙂

  ik vind het ook wel apart, maar had dan wel 2 verschillende kaders gebruikt of de 2e omgedraaid.
  nu lijkt het een goedkoop trucje om de foto te verbeteren .. en dat is hier helemaal niet nodig.
  mnm de 1e foto doet het erg goed kwa beeld. mooi hoe omgeving op verschillende nivos om haar heen beweegt … en het haar daarin lijkt mee te gaan.

 8. Ruud, het valt toch nog mee met de reacties? 🙂
  De kader is zeker geen goedkoop truukje om de foto te verbeteren. De kleurenversie ziet er ook goed uit, maar ik had tijdens de opnames het gevoel dat de sfeer die ik wou oproepen dankzij deze bewerking meer tot uiting zou komen.

Comments are closed.

error: