Fotoboek Sun City van Peter Granser

Fotoboek Sun City (Peter Granser)

posted in Fotoboeken

Fotoboek Sun City (Peter Granser)

Sun City, Arizona is een stad die haar belofte perfect inlost. De zon maakt er overuren, haar bewoners al lang niet meer. De enige vereiste om in het stadje naast Phoenix te mogen wonen is namelijk dat je minstens 55 jaar oud moet zijn. De Duitse fotograaf Peter Granser legde de stad en haar bewoners vast met zijn camera. Wat leidt bij momenten tot hilarische foto’s.

De senioren in Sun City hoeven zich niet te schamen voor jongere stadsgenoten, en laten zich dus volledig gaan. Kitscherige voortuintjes, verkleedfeestjes, gigantische cacti en plastieken interieurs. Granser legt ze vast zonder een oordeel te vellen. De bewoners van Sun city fascineren hem, en dat voel je in elk beeld. Nooit laat Granser zich tot uitlachfotografie verleiden, een eventueel oordeel laat hij aan de kijker zelf over.

De stijl van Granser ligt voor mij ergens tussen de perfecte landschappen van Gursky, en de plastic wereld van Martin Parr. Al zijn de kleuren in het geval van Granser verbleekt in de altijd aanwezige zon.

Sun City kwam in 2003 uit bij Benteli Verlag en werd in Duitsland gedrukt. Voor ongeveer 20 euro vind je ongebruikte exemplaren bij verschillende boekhandels op Amazon.

Fotoboek Sun City van Peter Granser

Fotoboek Sun City van Peter Granser

Fotoboek Sun City van Peter Granser

error: