Portret van mijn vader

Portret van mijn vader

posted in Portret

Portret van mijn vader

Nog eentje uit de oude doos. April 2004. Een portret van mijn vader. Ik heb af en toe periodes gehad dat ik met de camera echt dicht op de persoon zat en nogal strak durfde kadreren. Deze foto en die van Louis zijn er goede voorbeelden van.

7 comments

  1. Opzich mooie compositie en omzetting alleen een beetje onscherp dat vind ik zonde. Maar aan de andere kant heeft het ook weer iets moois juist…

  2. Ik vind het wel iets hebben die krappe kadrage. Voor dit soort portretten stoort het me totaal niet, ook het softe misstaat hier niet. Mooi en indringend portret zonder afleiding en zonder poespas. Zo hoort het voor dit soort foto’s.

  3. Gelukkig heb je dit soort foto’s nog…
    Bevalt me prima, zo ééntje (of twee) uit de oude doos.
    Dat kadreren op de manier zoals jij dat hier hebt gedaan is nu de gewoonste zaak van de wereld maar vier jaar geleden ook al? Je bent dus eigenlijk een trendsetter geweest 😉

  4. Die kadering vind ik prima. De uitstraling van de foto met de lichte korrel doet aan vroeger denken en past natuurlijk prima bij zo’n portret.

  5. De foto/ogen mag/mogen misschien iets scherper, die van Louis is inderdaad scherper, maar op de print valt het beter mee dan op het scherm. Mijn ingescande analoge z/w negatieven ga ik nooit opscherpen voor gebruik op het web, dus kan het ook daarmee te maken hebben. In fotografie MOET niets, ik merk jammer genoeg dat met de komst van het digitale tijdperk meer de technische kant van een foto onder de loep wordt genomen terwijl de inhoud voor mij veel belangrijker is.

Comments are closed.

error: