Portretten met Fuji X-Pro1

De voorbije weken en maanden heb ik de kans gehad om de Fuji X-Pro1, de Olympus OM-D E-M5 en de Sony NEX-7 te testen. Reden? Wel, ik ben op zoek naar een compact, licht en onopvallend systeem dat tegelijkertijd past in kleine schoudertas zoals de ThinkTank Retrospective 5 of 7. Alhoewel ik naast mijn Nikon D3 reeds gebruik maak van een Fuji X100, overweeg ik om op termijn een mirrorless systeem in gebruik te nemen indien het voldoet aan de vereisten voor mijn fotoprojecten. Een volledige overschakeling zit eveneens in mijn achterhoofd vermits mijn huidige spiegelreflex en primes groot, zwaar en opvallend zijn. En dat stoort me steeds meer. Ik wil veeleer low-profile op stap en dat betekent dus ook met een pak minder materiaal sleuren. Momenteel is een overstap geen prioriteit. Ik wacht rustig af wat de markt ons de komende maanden nog te bieden heeft. Wordt vervolgd…

Deze portretten van Karim werden met de Fuji X-Pro1 gemaakt.

Portretten met Fuji X-Pro1

Portretten met Fuji X-Pro1

Portretten met Fuji X-Pro1

2 comments

  1. Bedankt voor suggestie voor de Think Tank Retrospective. De 5 is best wel bruikbaar voor een DSLR met 2 kleine objectieven, en eentje die iets groter kan zijn. Eén objectief op de camera, en nog 2 ernaast. Aan de voorzijde kan nog een flits. Best wel compact… maar ik heb dan ook stuk voor stuk kleine en lichte objectieven.

    Ik heb ook een X-pro1 overwogen, maar heb de overstap uiteindelijk niet gedaan. Ik heb ‘m ook maar heel eventjes gebruikt.

  2. Koen,

    Het is voorlopig een testcamera die ik mag gebruiken. Ik heb nog geen beslissing genomen. Wat ik wel weet is dat ik naar een compactere camera wil overstappen. Voor mijn soort werk is een X100 of X-Pro1 doorgaans voldoende, alleen mis ik het gebruiksgemak en de snelheid van een spiegelreflex. Wie weet kies ik om die redenen uiteindelijk toch voor een D600/D800, wat toch nog iets ‘compacter’ is dan mijn huidige D3.

Comments are closed.

error: