Postkaart China MOO

Postkaart uit China

posted in Reizen

Postkaart uit China

In de jaren tachtig en begin jaren negentig bestond er in onze familie een traditie om elkaar af en toe brieven te schrijven, zelfs tijdens een verblijf in het buitenland. Het internet zoals we dat vandaag kennen, bestond helemaal niet, noch was dat het geval voor smartphones en sms. Men schreef toen gewoon brieven aan elkaar of men bleef uren aan de telefoon hangen. Ik kan me nog een periode herinneren waarin wij thuis zelfs geen telefoon noch een televisietoestel hadden. Om te bellen moesten we bij de buren aankloppen. In mijn jeugd zaten de buren trouwens de hele avond buiten aan hun voordeur of achteraan in de tuin gezellig te kletsen met elkaar. Vandaag zijn deze taferelen zeldzaam of zelfs onbestaande.

Toen ik onlangs mijn bureau opruimde, botste ik op een stapeltje brieven uit die periode. Enkele artikels op Daniel Milnor‘s uitstekende blog deden me opnieuw verlangen naar schrijven van brieven. Blijkbaar is hij er ook opnieuw van start mee gegaan.

Bij MOO bestelde ik een kleine set postkaarten die ik in de komende weken voornamelijk zal versturen aan fotografen wereldwijd wiens werk en schrijfsels me blijvend inspireren en motiveren.

error: