Fotomateriaal Recensies

Review fototas Think Tank Streetwalker Harddrive

Think Tank Streetwalker Harddrive

Wanneer ik op verlof vertrek of een daguitstap organiseer, neem ik meestal mijn ouwe getrouwe Crumpler Shrinkle mee, een onopvallende fototas en, heel belangrijk, comfortabel om te dragen. Omdat ik op zoek was naar een meer geschikte en ruimere fototas voor commerciële opdrachten, viel mijn oog op een Think Tank Streetwalker Harddrive. Deze Amerikaanse firma is (grotendeels) door fotografen opgericht en vanuit het standpunt van een fotograaf worden hun fototassen dan ook ontworpen. Dit model is vrij recent op de markt verschenen. Mijn Streetwalker Harddrive is de grootste tas uit deze serie en tevens de enige waar je ook een laptop in kan opbergen. De twee andere modellen uit deze reeks zijn de Streetwalker en Streetwalker Pro.

Think Tank Streetwalker Harddrive kenmerken

– Biedt plaats aan een 15” laptop
– Biedt plaats aan een DSLR met zowel 70-200mm f/2.8 en zonnekap gemonteerd
– Statiefhouder en bevestigingsriemen
– Losse regenhoes
– Elastische opbergvakjes in de schouderriemen vooraan
– Twee zijdelingse opbergvakken met ritssluiting
– Twee zijdelingse elastische opbergvakken
– Opbergvak vooraan voor paperassen, schrijfgerief, enz.
– Houder voor visitekaartjes bovenaan
– Binnenafmetingen: B 28cm – H 46cm – D 15/18cm
– Buitenafmetingen: B 29cm – H 49cm – D 22cm
– Leeggewicht: 1,7kg

Welk fotomaterial kan je er in opbergen?

– Nikon camera (D3 of D300/700 met batterypack) met 24-70mm f/2.8 en zonnekap gemonteerd, direct gebruiksklaar.
– De meeste lenzen kunnen rechtop staan, bijvoorbeeld een 105mm f/2.8 of 24-70mm f/2.8, beiden met omgekeerde zonnekap.
– Heb je een een Nikon SB-900, moet je de flitser plat leggen, je kan er gerust twee op elkaar stapelen. Een Nikon SB-600 of SB-28 kan je zonder diffuserkapje wel rechtop zetten.
– Op de lege plek plaats ik nog een backupbody.
– De laptop verdwijnt in de achterwand en wordt met een aparte ritssluiting afgesloten. Gebruik je het laptopcompartiment niet, kan je er gerust enkele kleine voorwerpen in kwijt, zoals een boek of MP3-speler, enz.
– In de zijdelingse opbergvakken met ritssluiting plaats ik extra batterijen en compact flash kaarthouders. Veel meer kan je er niet echt in kwijt.
– In de zijdelingse elastische opbergvakken kan je nog een kleine flesje water opbergen, maar dat wordt wel wringen.

Think Tank Streetwalker Harddrive - interior

Pro

– Rechthoekig formaat, wat het makkelijk maakt om de fototas in het handbagagecompartiment van een vliegtuig of bus op te bergen.
– De tas valt niet op als zijnde een fototas, tenzij er een statief aan bengelt 🙂
– Materiaal is van uitstekende kwaliteit.
– Behoorlijk compact formaat rekening houdend met de hoeveelheid materiaal je kan opbergen.
– Statiefhouder, die je bovendien kan verbergen indien niet gebruikt
– Je kan een camera met objectief én zonnekap gemonteerd makkelijk opbergen.
– De meest courante lenzen kan je rechtop zetten.

Contra

– De ritssluiting zit aan de buitenkant waardoor het materiaal makkelijk bereikbaar is voor zakkenrollers, alhoewel ik het betwijfel dat je een eventuele poging om in de tas te geraken niet zou voelen.
– Er is niet bijzonder veel steun op de heupen. Think Tank heeft wel een aantal draagharnassen en steunriemen in hun assortiment waarmee het draagcomfort verbeterd wordt. Jammer genoeg is er bij deze Streetwalker geen extra riem meegeleverd, de compatibele Pro Speed Belt moet je dus apart aankopen. Het draagcomfort is zeker niet slecht, maar zo’n extra stevige riem biedt een betere steun op de heupen en vermindert de draaglast op je schouders.
– Opbergvakken aan de buitenzijde zijn niet al te ruim.

Besluit

Na enkele weken gebruik ben ik erg te spreken over mijn nieuwe aanwinst. Het materiaal dat ik meestal meeneem, past er perfect in. Ik denk er wel over na om zo’n extra draagriem aan te schaffen, kwestie van het draagcomfort bij langere wandelingen te optimaliseren. Voor commerciële opdrachten ga ik deze tas indien nodig aanwenden om enkel camera’s en lenzen in op te bergen. Voor statiefjes, flitsers, klemmen, softbox, paraplu, Skyports en andere accessoires gebruik ik nu reeds een roller. Beschik je niet over een laptop of heb je een fototas nodig waar je niet onmiddellijk een laptop in hoeft op te bergen, kan je de Streetwalker of Streetwalker Pro overwegen.

De Streetwalker Harddrive kan je kopen bij onder meer Grobet en Fotokonijnenberg.

Gerelateerde berichten

 • ONA Leather Prince Street Dark Truffle, review fototas
  23 december 2015 at 14:17

  […] op deze fotoblog al verschillende messenger tassen en rugzakken aan bod gekomen. Denk maar aan de Think Tank Streetwalker Harddrive, Think Tank Retrospective 7 en Retrospective 5, Domke F803 en de Crumpler Shrinkle. Telkens heel […]

 • Fotomateriaal op reis (2011) - Fotografieblog
  30 juli 2016 at 13:53

  […] dit materiaal past netjes in mijn Think Tank StreetWalker HardDrive welke ik als handbagage kan inchecken. Ik gebruik deze fototas ondertussen zo’n twee jaar en […]

 • Nikon fotomateriaal op reis (2010) - Fotografieblog
  30 juli 2016 at 13:54

  […] De fototas waar ik nog steeds heel erg tevreden van ben en steevast als handbagage meeneem, is mijn Think Tank Streetwalker Harddrive. […]

 • Nikon fotomateriaal op reis (2009) - Fotografieblog
  30 juli 2016 at 13:54

  […] materiaal zit er in de handbagage? Als handbagage neem ik mijn Think Tank Streetwalker Harddrive mee. In deze fototas zit het materiaal dat ik nooit als hoofdbagage zou inchecken vermits dit het […]

error: