Scott Kelby Photoshop

eBook Scott Kelby: How do I do that in Photoshop?

posted in Recensies

eBook Scott Kelby: How do I do that in Photoshop?

In zijn nieuwste boek How do I do that in Photoshop? geeft Scott Kelby een uitgebreid en gestructureerd overzicht van de belangrijkste en meest gebruikte functies in Photoshop. Breek je je hoofd hoe een bepaalde functie of handeling alweer werkt? Dan kan je dankzij de logische indeling makkelijk én snel op zoek naar een oplossing.

Inhoud

Aan de inhoudstafel merk je dat je dit handboek niet in volgorde hoeft te lezen, wat Kelby in de inleiding ook schrijft: blader naar het hoofdstuk in kwestie en zoek het onderdeel waarover je uitleg wenst. De hoofdstukken zijn kort, meestal slechts één pagina. De uitleg van Kelby is bondig en to the point. En heel af en toe zijn ze toch wel heel erg kort als je het mij vraagt: slechts één paragraafje en een kleine screenshot. Je hebt niet altijd een volledige pagina nodig om iets uit te leggen, maar toch kan je als lezer het gevoel krijgen dat je je wat bekocht voelt.

Kelby baseert zich op Photoshop CC, maar geen nood, de meeste functies vind je ook in andere versies op dezelfde plek terug. De houdbaarheidsdatum van deze uitgave is niet zo beperkt als sommige andere boeken.

Hoofdstuk 1: How to Get Around Like a Pro
Hoofdstuk 2: How to Use Photoshop’s Tools
Hoofdstuk 3: How to Use Camera Raw Like a Boss
Hoofdstuk 4: How to Use Camera Raw’s Adjustment Brush
Hoofdstuk 5: How to Crop, Resize & Stuff Like That
Hoofdstuk 6: How to Work with Layers
Hoofdstuk 7: How to Adjust Your Images
Hoofdstuk 8: How to Fix Problems
Hoofdstuk 9: How to Make Beautiful Prints
Hoofdstuk 10: How to Edit Video
Hoofdstuk 11: How to Do the Most Popular Special Effects
Hoofdstuk 12: How to Sharpen Your Images
Hoofdstuk 13: Other Stuff You’ll Want to Know

Scott Kelby Photoshop

Scott Kelby

Auteur en lesgever Scott Kelby is zonder twijfel een ronkende naam in de fotografiesector. Hij is de best verkopende auteur van fotografieboeken en publiceert aan de lopende band. Kelby heeft zeker een neus voor zaken. Maar verkoopcijfers zeggen natuurlijk niet alles en bieden geen garantie op kwaliteit. Hij is ontegensprekelijk een autoriteit op het vlak van Lightroom en Photoshop. Hij beschikt over een uiterst grondige en diepgaande kennis van beide programma’s.

De “humoristische” schrijfstijl is ondertussen zijn handelsmerk geworden en duikt tot vervelens toe op in de inleiding bij elk hoofdstuk. Gelukkig blijft het bij de inleiding en raakt de rest van het hoofdstuk hiermee niet besmet. Geloof me, aan Scott Kelby is echt geen stand-upcomedian verloren gegaan. Uiteraard koop je dit boek niet voor de humoristische insteek.

Scott Kelby Photoshop

Besluit

Scott Kelby’s boeken zijn dikwijls oude wijn in nieuwe zakken. En dat is hier zeker niet anders. Maar inhoudelijk zit het wel redelijk goed. Dit handboek is handig en praktisch van opzet. Werk je in Photoshop en ben je even de draad kwijt? Dan kan je in een handomdraai de oplossing terugvinden. Verwacht wel niet dat je met dit boek tot een doorwinterde Photoshopexpert uitgroeit. Het is in eerste instantie gericht aan de beginnende gebruiker die niet of nog niet helemaal met Photoshop vertrouwd is. Voor (meer) gevorderde gebruikers kent Photoshop allicht weinig tot geen geheimen. Zij halen waarschijnlijk minder of zelfs geen bruikbare info uit dit boek.

Scott Kelby Photoshop

Prijs

De prijs is een ander paar mouwen: $23.99 is een fors bedrag voor een dergelijk eBook. Op de website van uitgeverij Rocky Nook en Scott Kelby vind je kortingscodes terug waarmee je voor dit eBook $10 betaalt, omgerekend zo’n €9, de prijs die ik ook betaald heb. Lijkt dit boek op maat gesneden voor jouw noden? Gebruik dan zeker de kortingscode en doe er je voordeel mee.

Dit Engelstalige handboek is te koop als eBook ($23.99) en gedrukt boek ($29.95). De digitale versie kan je nu reeds downloaden, de papieren versie is binnenkort verkrijgbaar.

error: