Straatkinderen in Kerr Sering

Straatkinderen in Kerr Sering (Gambia)

posted in Reportage

Straatkinderen in Kerr Sering (Gambia)

Een 50 Cent-lookalike rijdt me voorbij in zijn Audi A4 terwijl hij van uit een half geopende ruit zijn wijsvinger van links naar rechts laat gaan. Blijkbaar is Mister Bling Bling er niet mee opgezet dat ik aan de schoolpoort portretten maak van spelende straatkinderen. Ik stop met fotograferen, stap naar de wagen en maak duidelijk dat ik hem wil spreken. Hij sluit zijn ruit, rijdt voort en stopt verderop voorbij het schoolgebouw. 50 Cent stapt niet uit de wagen. Ik vraag aan de kinderen wie deze man is. Ze schudden het hoofd, niemand weet het. Ik besluit even te stoppen met fotograferen, waarop hij verder rijdt.

Het is niet de eerste keer dat ik in dit dorpje duur speelgoed zie rondrijden. Het is wel de eerste keer in bijna twee weken dat iemand te kennen geeft dat hij het fotograferen niet goedkeurt. Ik vraag altijd toestemming en indien men geen Engels begrijpt toon ik steeds mijn toestel om aan te geven dat ik een foto wil maken. Tot op vandaag heeft niemand er aanstoot aan genomen. Bovendien is de school privéterrein, voor zover dat begrip hier gekend is.

Nog geen vijf minuten later geeft het lcd-scherm van mijn Nikon de geest. Ik krijg geen foto’s meer te zien en ook de menu’s verschijnen niet langer. Het scherm toont enkel nog zwart-wit strepen. Het toestel werkt voorts zonder probleem wat dus betekent dat ik moet fotograferen zoals vanouds bij de analoge fotografie: ik kan de beelden pas controleren wanneer ik ze “ontwikkel”, in dit geval nadat ik ze op de computer heb overgezet.

straatkinderen kerr sering

straatkinderen kerr sering

straatkinderen kerr sering

straatkinderen kerr sering

8 comments

 1. Sublieme portretten met die bordeau achtergrondkleur!
  Een goeie klop geven op dat lcd-schermpje. Misschien werkt ie dan terug 😉
  Of een andere Voodoo mama opzoeken voor een tegenritueel!
  Enfin, een schitterend verhaal Serge!

 2. zijn dit straatkinderen (wezen die van de straat leven)
  of kinderen die je op straat bent tegen gekomen ?

 3. Dag Serge,
  De kinderen missen jou hier al. Velen hebben vandaag gevraagd waar Sardine de fotograaf is 😉
  Sorry he…
  Iedereen is hier onder de indruk van jouw foto’s! Zeer mooie portretten en boeiende verhalen. Tof!
  Tot binnenkort in het niet meer zo koude België.
  En natuurlijk heel veel warme groetjes van de hele Picca school!

 4. Opnieuw een mooi verhaal en echt super portretten. Ik kan me wel inbeelden dat er ginder wel eens van die louche figuren rond wandelen/rijden. Jammer van het LCD scherm.

 5. Mooie foto’s Serge.
  Doet me herinneren aan mijn jeugd waar ik samen met zo’n jongens op straat speelde met uit ijzerdraad vervaardigde autotjes.

 6. Marleen, als lerares is het jouw taak om de kinderen mijn naam correct te laten uitspreken 🙂

  Ruud, dit zijn kinderen die dagelijks op straat rondhangen omdat er niets anders te doen is, ze hebben ook weinig tot geen toekomstperspectieven. Of dit weeskinderen zijn weet ik niet, ik vermoed grotendeels van niet, voor zover ik heb kunnen vaststellen hebben ze wel een dak boven hun hoofd.

 7. Piet, ik beschik niet over zo’n klein printertje, alhoewel dat concept me zeker aanspreekt maar dan mag de printkwaliteit wel hoger zijn. Aan de andere kant betekent dat extra gewicht in de fototas.

Comments are closed.

error: