Terry O'Neill Expo BMW Brand Store Brussels

Tentoonstelling celebrityfotograaf Terry O’Neill

posted in Evenementen

Tentoonstelling celebrityfotograaf Terry O’Neill

Van 17 september tot 31 oktober 2015 loopt in de BMW Brand Store in Brussel een tentoonstelling over het werk van de Britse celebrityfotograaf Terry O’Neill. Uit zijn archief selecteerde curator Stephanie Manasseh veertien foto’s van beroemdheden waaronder Frank Sinatra, Muhammed Ali, Brigitte Bardot, Steve McQueen, The Beatles en Elisabeth Taylor.

Terry O’Neill

Terry O’Neill veroorzaakte in het begin van de jaren zestig een revolutie binnen de portretfotografie. Een formele werkwijze was niet aan hem besteed. Zijn stijl kenmerkt zich door een intieme aanpak. Vele van deze iconische en legendarische figuren werden zelfs vrienden. Zijn manier van werken omschrijft hij als volgt: “Er was geen poseerwerk, geen studio, geen speciale verlichting. Het was vernieuwend en van heel dichtbij.”

Zijn werk hangt in kunstgalerijen en privécollecties over de hele wereld. Gedurende meer dan zes decennia heeft hij steeds de bekendste mensen gefotografeerd, van de sterren van het witte doek en podium tot presidenten, premiers en rocksterren. Hij heeft de iconen van onze tijd gefotografeerd, van Winston Churchill tot Nelson Mandela, van Frank Sinatra en Elvis tot Amy Winehouse, van Audrey Hepburn en Brigitte Bardot tot Nicole Kidman, maar evengoed elke James Bond van Sean Connery tot Pierce Brosnan. The Beatles en The Rolling Stones fotografeerde hij al in 1963, toen ze als jonge band nog aan het worstelen waren om bekend te worden. Hij was een pionier in de backstage reportages met David Bowie, Elton John, The Who, Eric Clapton en Chuck Berry. Zijn beelden hebben de covers van vele historische rockalbums, filmposters en internationale magazinecovers gesierd.

BMW Brand Store

In maart 2014 opende de BMW Brand Store de deuren in Brussel. Begin dit jaar lanceerde men het concept ‘Art & Design Sessions’ waarbij een artiest of designer komt spreken over zijn werk. De Antwerpse fotograaf Marc Lagrange was reeds eerder te gast tijdens een vorige editie. De fototentoonstelling over Terry O’Neill maakt deel uit van dit concept dat ondertussen al aan de zesde editie toe is.

Praktische info

De tentoonstelling is toegankelijk voor het grote publiek van 17 september tot 31 oktober 2015. De BMW Brand Store, gelegen op de Waterloolaan 23-24 te 1000 Brussel, is geopend van maandag tot zaterdag van 10u tot 18u30.

error: